Omar Munie (1986) is een jonge en getalenteerde Nederlandse designer.

Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen heeft hij inmiddels een bekende naam in de Nederlandse modewereld. Zijn tassen worden door steeds meer mensen gezien als de perfecte combinatie van functionaliteit en design.

 

Van dromende vluchteling tot succesvol designer 

Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich concentreren op de toekomst. Als het aan zijn moeder had gelegen was Omar accountant geworden, maar al op jonge leeftijd ontdekte Omar dat hij liever een creatief vak wilde leren en met zijn handen wilde werken. Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten te ontwikkelen. Al snel maakte hij zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Zo richtte hij al tijdens zijn mbo-opleiding zijn bedrijf, Omar Munie Clothing, op. Een half jaar na de oprichting van zijn bedrijf was Omar te gast in televisieprogramma’s als Life & Cooking en RTL Boulevard. Hij vloog zelfs naar New York, waar hij aan het grote warenhuis Macy’s zijn tassen verkocht. Een jaar na oprichting van zijn bedrijf won Omar zelfs de prestigieuze prijs ‘Beste Leerling van het Jaar’ en kreeg hij zijn eigen atelier aan de Binckhorstlaan in Den Haag. En na deze prijs volgden er nog meer, waaronder ‘Beste ondernemer onder de 25 jaar’ en ‘Meest innoverende ondernemer 2011’.

 

Omar Munie Clothing, één van de meest bekende tassenlabels in Nederland

In 2006 richtte Omar Munie vanuit een droom zijn tassenlabel Omar Munie op. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot één van de meest bekende tassenlabels in Nederland. In 2010 werd de Omar Munie Flagshipstore aan de Coolsingel in Rotterdam geopend. In 2013 verhuisde de Omar Munie Flagshipstore naar het prestigieuze Noordeinde in Den Haag. Binnen het merk Omar Munie houden we vast aan vijf kernwaarden; Ambacht, Dutch Made, Duurzaamheid, Glamour en Inspiratiebron, die elkaar versterken in de identiteit van de organisatie. Alle producten zijn op ambachtelijke wijze met veel liefde en passie geproduceerd van Nederlandse producten. Het vakmanschap staat hierin centraal. Omar Munie produceert op duurzame wijze door middel van recycling en het gebruik van duurzame materialen. In een omgeving van glamour worden de tassen zowel geproduceerd als verkocht. Een bezoek aan de winkel heeft een ware ervaring. Tenslotte wil Omar Munie als inspiratiebron dienen door zijn succesverhaal te delen en anderen dezelfde kansen te bieden.