The Dreamfactory

 

Dreamfactory

De Dreamfactory is een door Omar Munie ontwikkeld idee dat al jaren in zijn hoofd zit. Gevoed door zijn eigen ervaringen en geluiden van de mensen die hij in de loop der jaren heeft mogen ontmoeten begon er een concept te leven bij Omar. De Dreamfactory is een krachtig concept met een positieve lading. Met dit concept wilt Omar zich inzetten voor de maatschappij. Een maatschappij die jammer genoeg ook te kampen heeft met werkloosheid. Mensen die werkloos zijn maar zelf genoeg energie hebben om creatief aan de slag te gaan biedt de Omar Munie Dreamfactory een kans. De Dreamfactory heeft als doel om in een traject van minimaal 6 maanden ‘dreamers’ te begeleiden middels om-/bijscholing, training on the job en educatieve tripjes. Deze begeleiding zal moeten resulteren in een baan bij Omar Munie of een baan bij een andere organisatie. De Omar Munie Dreamfactory wil daarbij dus creatieve mensen die via het UWV een uitkering ontvangen ondersteunen en helpen re-integreren.

 

Geen CV, wel een droom

Iedereen is welkom bij de Dreamfactory, ongeacht afkomst, geloof of leeftijd. Een goed CV is niet nodig, een droom wel. De werknemers in de Dreamfactory zijn mensen die arbeid technisch gezien tussen het spreekwoordelijke wal en het schip vallen. Mensen die ongewild werkloos of arbeidsongeschikt zijn maar wel willen. De kracht zit hem in de wil te presteren! Het eerste half jaar tot jaar (afhankelijk van de achtergrond van de betreffende kandidaat) in de Dreamfactory wordt gezien als een opleidingsperiode, waarin ze worden klaargestoomd, begeleid en ‘empowered’ door de professionals en leidinggevenden die daar zelf ook werken. Na een goed verloop van de opleidingsperiode wordt de kandidaat verder begeleid naar werk. Dit kan werk binnen de Dreamfactory zijn maar ook bij andere werkgevers. Zelfs is de kans aanwezig dat de kandidaat besluit voor zichzelf te beginnen.

 

Opdrachten 

De dreamers die in de Dreamfactory werken moeten natuurlijk wel worden voorzien van werk. De opdrachten die worden uitgevoerd door de dreamers worden verworven bij bedrijven om van oud materiaal een nieuw product te maken. Zo kan een oude bedrijfsjas worden omgetoverd tot een nieuwe Munie tas of een oude bedrijfsblouse kan worden gerecycled tot een nieuwe Munie Ipadhoes. Er zijn inmiddels grote bedrijven geweest die hun oude uniformen nieuw leven hebben ingeblazen.  Bedrijven als KLM, HTM en Schiphol hebben al beroep gedaan op de creativiteit van Omar Munie als resultaat een geweldige eindproducten.

Kijk hier voor meer informatie over de dreamfactory: www.omdreamfactory.nl