Omarm diversiteit en help vluchtelingen wereldwijd!

Het aantal mensen dat wereldwijd op de vlucht is, neemt nog steeds niet af. De situaties waaronder vluchtelingen en ontheemden in instabiele regio’s en aan de buitengrenzen van Europa moeten zien te overleven zijn vaak mensonwaardig.

Het aantal initiatieven dat op een aansprekende manier het positieve tegengeluid wil laten horen op de negatieve berichtgeving over etnische groeperingen en vluchtelingen in de Nederlandse samenleving neemt toe.
De Omarm-band voor Diversiteit haakt aan op zowel deze negatieve als positieve ontwikkelingen.

De Omarm-band voor Diversiteit is ontworpen door Omar Munie en wordt geproduceerd in het duurzame atelier van de Dream Factory in Den Haag. Ieder bandje is handgemaakt, uniek en identiek tegelijkertijd. In de Dream Factory worden langdurig werkelozen opgeleid tot volwaardige werknemers. Zij maken de armbanden met liefde. En daarnaast wordt ze de kans gegeven op een vaste baan bij Omar Munie.

De buitenkant van de armband is gemaakt van gebruikte oranje reddingsvesten, waarmee vluchtelingen Europa levend hebben bereikt. Op Lesbos worden deze vesten verzameld door stichting Movement on the Ground, de Amsterdamse stichting die zich op onconventionele wijze inzet voor humanitaire opvang in de vluchtelingenkampen ‘CamptoCampUS’.

Op de lederen binnenzijde van de Omarm-band staat de inscriptie ‘Ik omarm diversiteit | By Omar Munie’. Met dit statement laat je zien dat je diversiteit als een meerwaarde voor de samenleving ziet.
Met de aanschaf van dit armbandje ondersteun je verschillende ondernemingen die zich inzetten voor de vluchtelingen zoals Movement on the Ground, Cordaid en Stichting The Dutch Tulip.

Samen met Jozias van Aartsen, burgemeester van Den Haag, wordt op 1 december de landelijke campagne Omarm Diversiteit gestart.