Over ons

Omar Munie

omar munie ontwerper tassen

Omar Munie | Foto: Maartje Geels

Omar Munie (1986) is een jonge, getalenteerde Nederlandse designer. Door zijn creativiteit en doorzettingsvermogen is hij inmiddels een bekende naam in de Nederlandse mode-industrie. Steeds meer mensen zien zijn tassen als de ideale combinatie van functionaliteit en design.

Van dromende vluchteling tot succesvolle designer 

Vanwege een burgeroorlog in zijn thuisland Somalië, vluchtte Omar op 9-jarige leeftijd met zijn broertjes en zus naar Nederland. Hij wilde hier een nieuw leven beginnen en zich richten op de toekomst. Als het aan zijn moeder had gelegen, dan was Omar accountant geworden. Echter al op jonge leeftijd ontdekte Omar dat hij liever met zijn handen wilde werken en een creatief vak wilde leren.

Hij ging naar de modevakschool waar hij hard werkte om zijn talenten verder te ontwikkelen. Al snel maakte hij zijn eerste tassen, die hij direct verkocht aan de meisjes uit zijn klas. Zo richtte hij al tijdens zijn mbo-opleiding zijn bedrijf Omar Munie Clothing op. Een half jaar na de oprichting hiervan was Omar te gast in diverse televisieprogramma’s. Tijdens zijn studie vloog hij zelfs al naar New York, om aan het grote warenhuis Macy’s zijn tassen te verkopen.

Een jaar na de oprichting van zijn bedrijf won Omar zelfs de prestigieuze prijs ‘Beste Leerling van het Jaar’ en kreeg hij zijn eigen atelier aan de Binckhorstlaan in Den Haag. En na deze prijs volgden vele andere, waaronder ‘Beste ondernemer onder de 25 jaar’, ‘Meest innoverende ondernemer 2011’ en een oeuvreprijs in 2013 voor een duurzame designtas gefabriceerd uit gerecyclede KLM-uniformen.

Omar Munie 

In 2006 richtte Omar Munie vanuit zijn droom het tassenlabel Omar Munie op, dat inmiddels is uitgegroeid tot een van de bekendste tassenlabels in Nederland. In 2010 werd de Omar Munie Flagshipstore aan de Coolsingel in Rotterdam geopend. In 2013 verhuisde de Omar Munie Flagshipstore naar het prestigieuze Noordeinde in Den Haag.

Onze organisatie

Binnen de Omar Munie-organisatie staan de volgende kernwaarden centraal: Dromen, Dutch Design, Diversiteit en Duurzaamheid.

  1. Dromen zijn voor Omar altijd een grote inspiratiebron geweest. Ze gaven hem hoop, creativiteit en inzicht in kansen. Als MBO-leerling van het jaar in 2007 was hij een inspirator voor zijn klasgenoten. Door het geven van lezingen en colleges en het aanbieden van leer-werktrajecten biedt Omar anderen toekomstperspectief en helpt hen bij het verwezelijken van hun dromen.
  2. Dutch Design is wereldwijd synoniem voor kwaliteit. De exclusieve handgemaakte tassen van Omar Munie behoren tot het hoogste segment, worden verkocht in de duurste warenhuizen van de wereld en gedragen door beroemdheden. Internationale hoogwaardige kwaliteit is bepalend bij de realisatie van alle producten en diensten.
  3. Diversiteit en inclusiviteit zitten in het DNA van de organisatie. De groeiende groep van medewerkers onderscheidt zich door een grote mate van verscheidenheid en vormt al vanaf het begin de krachtige motor van de innovatieve, creatieve en sociale onderneming.
  4. Duurzaamheid is een vanzelfsprekend criterium bij de productie en bedrijfsvoering. Alle producten worden in Nederland gemaakt van materialen van betrouwbare leveranciers. In de Dream Factory krijgt gebruikt materiaal bovendien een tweede leven en wordt gerecycled tot gebruiksartikelen van hoogwaardige kwaliteit.

Nieuwsgierig geworden naar Omar?